Kies je locatie
Algemeen
Pantarijn
MHV Wageningen
VMBO Wageningen
PRO Wageningen
Rhenen
Kesteren
Pantarijn

Onderbouw

Hoe leer je bij ons op school?

Op onze school leer je zelfstandig werken maar ook samen met anderen. Hierbij werk je aan afwisselende taken die je in je eigen tempo gaat ontdekken. Zo kom je erachter waar je goed in bent. De docent helpt je daarbij. Wanneer je binnen je les het werk niet afkrijgt is dat meestal je huiswerk. Thuis leer je ook voor de toetsen.

Schoolboeken, laptop en WIFI

Elke leerling krijgt gratis schoolboeken. Wat je zelf moet aanschaffen is een laptop. Deze kun je voordelig via de school aanschaffen of kun je zelf aanschaffen. Bekijk onze website voor de specificaties en mogelijkheden. Met de laptop en schoolboeken werk je in de les zelfstandig maar ook in groepjes aan taken en opdrachten. Vanzelfsprekend hebben wij voor jou een heel goed WIFI netwerk in de school!

  
Hulp nodig?

Heb je moeite met plannen en organiseren? Vind je een bepaald vak lastig? Vraag dan aan je docent om hulp en extra uitleg. Mocht je extra hulp nodig hebben? Je kunt dan terecht bij je mentor die dan samen met jou gaat kijken naar een passende oplossing.

Leslokalen, aula en kluisjes

Op het VMBO krijg je les in goed verzorgde theorie- en praktijklokalen. De lessen lichamelijke opvoeding worden in de sporthal ‘De Vlinder’ gegeven. Tijdens de pauze kun je terecht in onze aula waar in de pauze lekkere belegde broodjes en tosti’s worden verkocht. Elke leerling krijgt een kluisje in bruikleen (borg € 30,-). Daar kun je de lesmaterialen, tas en jas in opbergen.

Avontuurlessen

Nieuw bij het vmbo zijn de avontuurlessen in klas 1 en 2 die jij zelf gaat kiezen. Denk hierbij aan zang/dans, textiel, bootcamp/fitness, sporttoernooi, een film maken en monteren, design en prototyping, robotica, of het ontwerpen van eigen producten met hout, metaal of klei. Drie keer per jaar verander je van avontuur. Avontuurlessen zijn echte doe-activiteiten, waar ga jij je talent ontdekken?

Je lesrooster bevat de volgende vakken:

Vakken  Lesuren van 60 minuten
Nederlands
Engels 3
Wiskunde 3
Kunst & Cultuur  3
Rekenen 1
Mens & Maatschappij 3
Natuur & Techniek 2
Natuur & Gezondheid 2
Lichamelijke Opvoeding (LO)       3
Talentuur (ART, Sport of Techniek)* 2
Mentoruur 1,5
Totaal 27,5
 * Klas 2K+ krijgt geen talentuur maar Duits      

 

Programma voor Toetsing Onderbouw (PTO)

PTO Klas 1
PTO Klas 2

Praktische Profiel Oriëntatie (PPO)

In de 2e klas zijn krijgt de leerling in januari PPO lessen. Dit staat voor Praktische Profiel Oriëntatie wat te maken heeft met de opleiding die een leerling kiest voor klas 3 en 4.  De leerling krijgt 4 kennismakingslessen in de bovenbouw van de verschillende profielen:

1. Economie & Ondernemen
2. Dienstverlening & Producten
3. Techniek (PIE) (o.a. installatie-, elektro- en metaaltechniek) 
4. Zorg & Welzijn

Na de kennismakingslessen is er speciaal voor ouders voorlichting over de profielen tijdens het Open Huis . De bedoeling is dat de ouders samen met de leerling een voorlopige keuze voor een profiel gaan maken. Dan volgen er gesprekken met de mentor over de gemaakte keuze en eind maart moet de keuze voor een profiel definitief zijn. 


Schoolactiviteiten en projecten

 

In de school leer je in de les maar ook via diverse schoolactiviteiten en projecten. Dit maakt het leren leuk en ook afwisselend. In het hele schooljaar komen er activiteiten en projecten voorbij:
- Introductiekamp klas 1
- Schooldisco klas 1 en 2
- Muziekdag klas 2
- Schaatsen en zwemmen klas 1
- Voorstelling in een theater over voorkomen van pesten
- Projectweek strips klas 1
- Projectweek middeleeuwen met bezoek Muiderslot klas 2
- Theaterdag klas 1
- Wintersportdag (skiën) klas 2
- Diverse sportdagen met voetbal, volleybal en nog veel meer.
- Project klas 1 en 2 met reis naar Amsterdam waaronder Rijksmuseum en Anne Frankhuis
- Schoolreis naar de Efteling klas 1 en Movieworld (Duitsland) klas 2