Kies je locatie
Algemeen
Pantarijn
MHV Wageningen
VMBO Wageningen
PRO Wageningen
Rhenen
Kesteren
Pantarijn

  Groep 8

  Leuk dat je interesse hebt in onze school! 
  Zit je in groep 8? Dan ga je binnenkort naar de middelbare school. Dit is een best grote stap en ook wel spannend. Je krijgt nieuwe vrienden en les van verschillende docenten in meerdere vakken. Het is voor jou belangrijk dat je op een school zit waar je het prettig vindt. Als je bij ons op school komt, dan zorgen wij er voor dat je een fijne tijd hebt en dat je het diploma kunt halen dat bij je past. Pantarijn geeft je graag de kans om jouw talent(en) te leren ontdekken.
  Op deze pagina kun je hier van alles over lezen:

· Belangrijke data schooljaar 2019-2020 

· Activiteiten 

· Aanmelding

· Een dag in de brugklas 

 • Activiteiten

   Scholenmarkt Ede Wil je samen met jouw ouders al een keer kennismaken met alle scholen uit de omgeving? Dan ben je van harte welkom op de scholenmarkt. Elk jaar organiseren alle scholen uit de regio Ede, Wageningen, Rhenen en Kesteren een gezamenlijke scholenmarkt. Op deze avond wordt er een voorlichting gegeven met belangrijke informatie over elke locatie. Ook het Pantarijn heeft een kraam waarbij docenten en mentoren klaar staan om al je vragen te beantwoorden.

  De scholenmarkt VO-Ede vindt dit jaar plaats op woensdag 13 november 2019 op de locatie Zandlaan van het Streek (Zandlaan 25 in Ede).

  De gezamenlijke scholen hebben ook een website, waarop informatie over de scholenmarkt gedeeld wordt. Deze pagina is te bereiken via www.vo-ede.nl 

  Mini-lessen We laten graag laten zien wat voor school het Pantarijn Rhenen is en om daar een goed beeld van te krijgen organiseren we mini-lessen.  Dat is een leuke en leerzame mix van lessen die je samen met je klas of alleen kunt bezoeken. 
  Het opgeven kan via de basisschool of via deze link

  Study Challenge – Pre brugklastraining

  Wij kunnen ons voorstellen dat het spannend is om te starten in de brugklas. Hoe zal de overstap zijn van de basisschool naar het voortgezet onderwijs? Kan ik het niveau wel aan? Krijgt ik het schoolwerk en het huiswerk georganiseerd? Om de overstap wat makkelijker te maken biedt Pantarijn Rhenen een doorstroomprogramma aan voor brugklasleerlingen. Voor de zomervakantie organiseren we een aantal de pre-brugklas-trainingen. Tijdens de eerste helft van het schooljaar bieden we ook een ondersteuningsprogramma voor de brugklasleerlingen aan. We noemen het programma Study Challenge, omdat we met elkaar de uitdaging aangaan om zo succesvol mogelijk op Pantarijn in Rhenen te studeren. 

  Aanmelding

 • Je kunt je voor het Pantarijn aanmelden middels een aanmeldingsformulier. Deze formulieren worden uitgedeeld in het informatiepakket op de open dag en bij de mini-lessen.  Het aanmeldingsformulier is ook te downloaden op onze site bij het kopje “downloads”. 
  Het aanmeldformulier moet voor 1 maart 2020 bij ons binnen zijn. 

  Plaatsing

  Bij de plaatsing in een brugklas gaan wij uit van het schooladvies van de basisschool. Het schooladvies is gebaseerd op de kijk die de basisschool op jou heeft. De basisschooldocent zal dit advies met je bespreken en zal dit in het onderwijskundig rapport aan ons doorgeven.

  Wij vinden een warme overdracht heel belangrijk en daarom is er over iedere aangemelde leerling contact met de basisschool. Wij zullen dan op basis van het schooladvies en na het contact met de basisschool een leerling plaatsen in een brugklas op een niveau dat bij dit advies past.

 • Een dag in de brugklas

  Schooltijden
  Tijdens een schooldag volg je een aantal verschillende lessen die verdeeld zijn over lesuren. Elk lesuur duurt bij ons 50 minuten, maar voor sommige vakken werken we met blokuren waardoor je 2x 50 minuten achter elkaar les krijgt. Tussendoor heb je 2 pauze momenten. Per schooldag kun je maximaal tot het 8e uur les hebben, maar dat is niet elke dag het geval, want dit hangt af van je rooster. 

  De lestijden zijn als volgt: 

  1e uur  08.30 – 09.20 uur

  2e uur 09.20 – 10.10 uur

  3e uur 10.10 – 11.00 uur

  Pauze 11.00 – 11.15 uur

  4e uur 11.15 – 12.05 uur

  5e uur 12.05 – 12.55 uur

  Pauze  12.55 – 13.15 uur

  6e uur 13.15 – 14.05 uur

  7e uur 14.05 – 14.55 uur

  8e uur 14.55 – 15.45 uur

  Conciërge 

  Als je de school binnenkomt via de zij ingang, dan zie je onze conciërges al zitten. Zij helpen je bij praktische vragen, maar bijvoorbeeld ook om je ziek te melden of om aan te geven dat je te laat bent.   

  MVI of Sportklas

  Iedere nieuwe leerling krijgt de mogelijkheid om zich binnen het lesrooster extra te verdiepen in een talent die het beste bij je past. Je kunt bij ons kiezen uit 2 talentklassen: 

  · MVI-klas

  · Sportklas

  MVI

  Het MVI-programma richt zich op je creatieve ontwikkeling. Je gaat jouw grenzen verkennen op het gebied van creativiteit, ontwerpen, ideeën ontwikkelen en programmeren. 

  In de MVI-klas volg je een programma dat zich richt op: 

  · webdesign (Html-Frontpage-Dreamweaver-Flash) 

  · mediadesign (film, audio, video, presentatie, Photoshop) 

  · gamedesign (Gamemaker)

  · ICT-beheer (netwerk, computer, helpdesk) 

  · programmeren 

  · Robotica

  · 3d-printen en ontwerpen

   Sportklas

  De sportklas richt zich in het 1e en 2e jaar vooral op de kennismaking met sporten.
  Je maakt elke 8 weken kennis met een nieuwe sport. Daarnaast wordt er ook aandacht besteed aan je conditie en een gezonde leefstijl.  In de sportklas heeft klas één de volgende onderdelen:
  · atletiek (trainen voor deelname aan de Bergrace by Night) 

  · zwemmen (voorbereiding op certificaat zwemmend redden)

  · dans (kennismaken met verschillende dansvormen) 

  · zelfverdediging (kennis maken met verschillende vormen van zelfverdediging) 

  · spel (verschillende clinics van sportverenigingen/ professionals)

  · turnen  

  · klimmen 

  · survivalsource

   


 • Voor een gesprek en/of rondleiding kunt u contact opnemen met onze teamleider de heer Bremer op telefoonnummer 0317 - 612 515 of e-mail:

  HBremer@pantarijn.nl