Kies je locatie
Algemeen
Pantarijn
MHV Wageningen
VMBO Wageningen
PRO Wageningen
Rhenen
Kesteren
Pantarijn

Welkom op locatie Kesteren

Zit jij in groep 8?

Op ikganaarpantarijn.nl vinden jij en je ouders alles wat je wilt weten over onze school. Een digitale rondleiding, heel veel filmpjes en belangrijke informatie. Veel plezier met rondkijken en wie weet tot volgend schooljaar!
Pantarijn Kesteren. dé kleinschalige en gezellige school voor Mavo en onderbouw VMBO, Havo en VWO

Bij ons kun je een opleiding met een havo/vwo, mavo/havo- of vmbo-advies volgen. Je wordt geplaatst in een 2-jarige brugklas basis/kader, kader/mavo, mavo/havo of havo/vwo. Gedurende deze 2 jaar kun je jouw leertalenten optimaal tot zijn recht laten komen. 

Aan het eind van het tweede leerjaar ‘determineren’ we alle leerlingen. Dat is het proces van keuzes maken in leerniveau en uiteindelijk vervolgopleiding en beroep. We onderzoeken dan welk niveau in klas 3 het beste bij de leerling past. Daarbij letten we op behaalde resultaten, vaardigheden en werkhouding. Leerlingen met een  basis of kader advies stromen door naar Pantarijn Rhenen (alleen kbl) of Pantarijn Wageningen (of een andere school naar keuze). Dit hangt onder andere van het gekozen profiel af.

Heb je een mavo-advies, dan wordt er in leerjaar 3 een profiel gekozen en kan de opleiding in leerjaar 4 in Kesteren met een examen worden afgesloten. Leerlingen met een (mogelijk) havo/vwo-advies kunnen dit in leerjaar 3 waarmaken. Leerjaar 3 havo/vwo wordt met een profielkeuze afgesloten. De gekozen profielen kunnen in de bovenbouw voor havo en vwo op Pantarijn Wageningen (of een school naar keuze) worden vervolgd.

Meer weten? Kijk gerust verder op deze site.                                                

Speciale vragen? Maak samen met je ouder(s) een afspraak.
Je bent van harte welkom.

R. (Robert) Philips

teamleider

rphilips@pantarijn.nl

Pantarijn Kesteren behoort tot de vijf beste scholen van Nederland

RTL Nieuws onderzocht middelbare scholen op hun eindexamencijfers, zittenblijvers en het niveau van leerlingen ten opzichte van hun basisschooladvies. Slechts vijf scholen haalden op alle gecontroleerde punten hoger dan een 7,5.

Het onderzoek geeft aan dat Pantarijn Kesteren een uitzonderlijk goede school is: weinig zittenblijvers, hoge cijfers en leerlingen zitten in vergelijking met hun basisschooladvies ook op een hoog niveau. Voor het onderdeel onderwijsniveau scoort Kesteren zelfs een 9,5!

U kunt het RTL Nieuws teruglezen op: https://www.rtlnieuws.nl/buurtfacts/onderwijs/de-vijf-beste-scholen-van-nederland

Nieuws

Agenda

Geen gebeurtenissen om weer te geven.